Instrumenten

Klankbord biedt jeugdige, beginnende leerlingen de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief een draagbaar instrument te kopen of te huren. We maken daarbij onderscheid tussen instrumenten van normaal formaat en zogeheten 'groei-instrumenten'.

Een normaal formaat instrument kan gedurende één jaar worden gehuurd tegen ongeveer 25 procent van de aanschafwaarde, waarna het voor het resterende bedrag kan worden gekocht. Via contacten met leveranciers kan Klankbord een aantrekkelijke korting bieden op de nieuwprijs. Instrumenten: dwarsfluit, klarinet, gitaar, altsaxofoon en trompet.

Een 'groei-instrument' is een klein formaat instrument, dat wordt gebruikt zolang de leerling te klein is om een normaal formaat instrument te kunnen bespelen. Groei-instrumenten zijn eigendom van Klankbord en kunnen tegen een redelijk bedrag jaarlijks worden gehuurd.

Klankbord is in het bezit van de navolgende groei-instrumenten:

  • viool ½
  • viool ¾
  • accordeon (48 bassen)
  • gitaar (¾ = 58 cm)
  • curved sopraan saxofoon
  • compact trombone.

De curved sopraan saxofoon en de compact trombone worden in de volksmond ook wel kindersaxofoon en kindertrombone genoemd.

 

Een aanvraag voor de huur van een instrument kan pas worden ingediend, nadat u uw kind heeft ingeschreven voor muziekonderwijs aan het Centrum voor Muziek en Dans (CMD). Na plaatsing door het CMD bekijkt het Klankbord-bestuur de huuraanvraag.

Als u een instrument wilt huren, kunt u een aanvraagformulier voor het huren van een instrument afhalen bij de administratie van het CMD. U kunt dit formulier ook aanvragen bij Klankbord of downloaden vanaf deze website (button Formulieren).

Lid worden van Klankbord is heel eenvoudig. Het inschrijfformulier is te allen tijde verkrijgbaar bij de administratie van het CMD. Bovendien vindt u dit formulier ook op deze website achter de button Formulieren.

Na aanmelding ontvangt u van onze penningmeester een factuur. Het lidmaatschap kost € 5,00 per gezin per jaar.

Voor meer informatie over het huren van instrumenten kunt u terecht bij:
Mevrouw A.M.J. (Lyt) Brussé, telefoonnummer: 040-2040946.